Wednesday, 19 October 2011

Blog Memang Kena Letak Iklan Ke?



“Kalau ada blog…memang kena letak iklan sekali ke..?”

Haa…sekarang ni bila aq blogwalking kat blog blogger lain…kebanyakan blogger tu mesti akan letakkan iklan dalam blog mereka…syarikat iklan yang paling terkenal di kalangan blogger sudah semestinya Nuffnang dan Advertlets…sebab syarat nak letakkan iklan mereka dalam blog tu mudah…dan tak sesukar Innity…hee…


Huuhhh…kalau tak cukup berani…jangan la apply Innity...kena beranikan diri dulu…kalau rasa da cukup syarat…baru la apply…hee…sebab syarat nak apply Innity tu boleh buat blogger biasa macam kita ni termasuk aq…boleh ternganga la…pengsan kejap…sebab syarat dia memang BAIK PUNYERR…hee…

“Kalau tak letak iklan tak boleh ke..?

Ehh…relaks..sabar dulu…jangan sentap ye…heee…setiap orang tu kan ada pendapat yang berbeza…sebenarnya nak letak iklan atau tidak tu…semua tu terpulang la kat blogger tu sendiri…takde pun syarat kalau nak buat blog ni mesti kena letak iklan kan…heee...

Mula letak iklan Nuffnang ni pun lepas 2 minggu aq berblogging dulu…sebab masa tu rasa blog ni macam kosong je…kurang meriah…hee…bila buka blog lain…ada je iklan Nuffnang…haa..masa tu aq belum kenal Advertlets ni lagi…nampak la meriah sikit kan blog aq ni…hee..da 6 bulan aq setia dengan Nuffnang ni..belum pernah curang lagi…HAHA…


NOTA KECIL :

Belum terfikir lagi nak tukar ‘bini’ lain ni walaupun kelmarin BE da jadi ME…HAHA…setia lagi dengan Nuffnang ni…heee~

**Terima kasih kerana membaca entri Blog Memang Kena Letak Iklan Ke?

44 comments:

  1. blog sye setakat ni masih blum ada iklan lg.. hehe

    ReplyDelete
  2. it depends on the intention of blogging. tapi why not kan. hee:)

    ReplyDelete
  3. ca ni harap jek pasang iklan inchek nuff...tp bknnye paham sgt pasal BE la ME la.apebenda ntah..sengal2 ubi lagi ni.. =__="

    *tunjuk ajarku sifu

    ReplyDelete
  4. hahaha.. aku pon xtau nape aku ltak iklan kt blog aku.. hehe

    ReplyDelete
  5. ini mcm perli blog Mira je ni?
    huhu.. agak perlu laa jugak, tpi bgi Mira iklan ni hnya skdar ntok future income je. Xlebih dri tu pn. :)

    *Maaf, malam smalam x dpt nk letak Ceritera Cinta part 2. Insyaallah malam ni Mira letak. Tunggu ~

    :)

    ReplyDelete
  6. waaa makin hari makin mantop!!!....

    ReplyDelete
  7. kalau nak duit sampingan, kenala pasang iklan hehe..kalau innity kena traffik baik punya hahaha..susah woo..tapi kalau rajin update,selalu bw,selalu anjur segmen dan sertai orang lain konfirm takde masalah nak dapat traffik yang tinggi

    ReplyDelete
  8. aku pon mule2 kenal tgk blog org la, sume ade iklan.. last2 best gak boleh buat duet upenyer.. :)

    ReplyDelete
  9. @Aiisyah Gazali

    hee..tu pendapat sy je...nak letak iklan tu terpulang kat blogger tu sendiri kan..? (^^,)

    ReplyDelete
  10. @Mya

    sambil menyelam minum air...ye tak..? tak salah pun kan...hee~

    ReplyDelete
  11. @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

    haha...mula2 aq berblog dulu..aq letak iklan sebab nak nampak cantik je..haha~

    ReplyDelete
  12. @AyiLarimA

    ish..mana ada la Mira...sy buat entri ni takde merujuk kat blog mana2 pun..sekadar pendapat je..hee~

    betul3..ada la sikit daripada takde kan..:)

    patut la malam tadi tunggu..tapi takde pun...hee..OK2..

    ReplyDelete
  13. @C` Ayob-Ilmu Asas Hidup

    hee...biasa2 je la bro...
    masih tengah dalam proses nak belajar lagi ni..:)

    ReplyDelete
  14. @Syuxer

    hee..pasang iklan pun sekadar nak dpt duit sampingan kan...nak guna innity tu..mmg tak mampu la..trafik kena kaw2 punya...heeee~

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum ezad....setia ngan yg satu kn...:)

    ReplyDelete
  16. blog akak pun tak de iklan, dari awal lagi, macam Ezad katalah pendapat masing2, entahlah akak tak sukalah

    ReplyDelete
  17. nk letak pun xpe..tanak letak xpe.. terpulang la...

    ReplyDelete
  18. @peep

    hee..mula2 tak tahu pun apa fungsi iklan tu...hee~

    ReplyDelete
  19. @maszull

    waalaikumussalam mama...hee...sy mmg seorang yang setia..cewaahhh...hee~

    ReplyDelete
  20. @Yatie Awang

    tu la kak..pendapat masing2 kan...nak letak boleh..tak letak pon takpe..:)

    ReplyDelete
  21. @SoLy SoLicious

    betul tu SS...tapi kalau letak pon pe salahnya kan...hee~

    ReplyDelete
  22. mana2 pun boleh je..kih kih kih..

    ReplyDelete
  23. letak tak pe tak letak pun tak pe..
    cuma bila ada iklan ni nampak la gah sikit blog nya..
    sikit je la tak banyak..
    ada iklan orang tau la maknanya ada la pengunjung,..
    konon!heheheh

    ReplyDelete
  24. best gak kan tgk iklan menari nari kat dalam blog

    ReplyDelete
  25. @ArulchelseA

    tapi aq tak boleh kalau tak letak iklan..nampak kosong je blog..hee~

    ReplyDelete
  26. @diana

    hee..betul tu..ada iklan ni nampak la smart sikit..lagi2 kalau iklan yang gempak2 tu....hee~

    ReplyDelete
  27. @Freaky

    tu la..macam2 jenis iklan boleh tengok..semuanya smart2 pulak tu...haha~

    ReplyDelete
  28. huhuhu mcm2 iklan sy penah cuba. nuffnag, adverlets,heartbeat, dan mangga ads. sampaikan haritu nuff dah siap tarik gliteratti lagi.. hehe tapi nasib baik bile sy dh buang semua baru dpt balik keahlian tu.. huhuhu


    tapi syg lah,,, semua iklan tu dah ada duit..

    ReplyDelete
  29. @faridah nazurah

    hee..sy tak pernah cuba iklan lain...setia ni...HAHA...

    habis tu...duit tu burn ke..?

    ReplyDelete
  30. sambil menyelam minum air..rasa kerja tak sia sia hmm..lagipun tak ada iklan tak berseri pulak blog..cuma nak tengok flash je

    ReplyDelete
  31. aku lepas 3 bulan berblog baru letak iklan.. huhu~~

    ReplyDelete
  32. @Bro ahmad

    hee..betul tu bro..rasa kosong je blog kalau takde iklan...hee~

    ReplyDelete
  33. @Bella Bell

    hee..lama tu..yela..masa mula2 berblog..mana tahu sgt pasal ni kan...hee~

    ReplyDelete
  34. burn?? takde la sampai tahap tu..just duit tu terbiar je la.. haha biarkan aje.. semua acc iklan dah ada duit. tp yg mangga ads tu mcm kureng sikit. susah nak impresskan dorang. dah la lambat update. tu yang biarkan aje even ada income. haha

    ReplyDelete
  35. @faridah nazurah

    haha...ingatkan burn duit tu....rugi la kan kalau burn..haha..

    tak pernah tergerak hati pun nak try iklan lain ni...heee~

    ReplyDelete
  36. huhuhuhu
    antara belog yg kosong adalah belog mimi
    huuu
    asal la mimi x bubuh iklan eh
    hurm....

    ReplyDelete
  37. @aimie amalina

    baru perasan yang blog mimi tak letak iklan...

    hee..takpe la..asalkan mimi happy bila berblogging ni OK la kan..:)

    ReplyDelete
  38. aku trus ltk iklan neh dr memula blogging hahaha
    tp letak nuffnang je sbb takut semak kalau ltk byk sgt haha

    ReplyDelete
  39. @Jue

    haha...sy masa mula2 dulu mana kenal Nuffnang ni semua...da lama2 tu baru buat sesi suai kenal..sampai sekarang kekal lagi...haha~

    ReplyDelete
  40. Contoh syarat innity yang boleh buat kita pengsan jap?hehe~ tak reti sangat innity ni.baru 2 bulan pasang nuff sejak buat blog bulan 5 ritu.mula2 ingatkan hape benda Nuffnang nih.heeee :D

    ReplyDelete
  41. @zareliqa afiqa

    hee..betul ke nak tahu ni...jangan pengsan ye..?

    pageview - 100,000 sebulan
    uv - 20,000 sebulan

    haha...pengsan tak? hee~
    sy pun baru je 6 bulan pasang nuff ni..hee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com