Thursday, 30 June 2011

.Apa Pon Tak Boleh.


,"Erk... rasa macam nak tutup je blog ni"... ahaa.. tapi tu tak mungkin la kan... belum sampai tiga bulan aq berblog takkan da putus asa sebab masalah yang selalu melanda dalam dunia blog ni... lepas ni pe pulak la... huhu~

,Aq ni kira baru la lagi dalam dunia blog ni... tapi ada jugak la merasa tempiasnya masa blogspot buat hal... tapi nak buat macam kan... nak marah pon tak boleh... sebab benda ni free kan... petang tadi kecoh sebab tak boleh nak publish entri baru....

,Tapi aq tak merasanya sebab petang tadi aq langsung tak update... hee... masa aq update pagi tadi elok je... da petang baru la aq buka blog... kat FB pon ada jugak yang post status pasal BAD REQUEST ni... huhu... entah la... apaa pon tak boleh...


NOTA KECIL :

,hurm... blogspot asyik buat hal je sejak kebelakangan ni... kenapa dan mengapa agaknya ye...?? 


**Terima kasih kerana membaca entri .Apa Pon Tak Boleh.

.Spontaneous Thursday #1.



- - Ni Blogspot ke Google Chrome yang bermasalah..?? - -


NOTA KECIL :

Da OK ke belum ye masalah ni.... aq cuba je publish entri ni... =_=


**Terima kasih kerana membaca entri .Spontaneous Thursday #1.

.Laptop Paling Unik.


,Wahh... unik sangat ke bentuk laptop yang aq nak tayangkan ni.... heee... setakat ni memang aq tak pernah lagi laptop rekaan seunik laptop ni.... laptop yang ada di pasaran di semua rekaan lebih kurang sama cuma setiap jenama ada keunikan dan kekuatan masing-masing...

,Macam aq sekarang ni... guna laptop ACER... janji boleh guna nak buka blog, buka FB, buat assignment da kira OK la tu kan.... kalau da kerja nanti, boleh la nak guna jenama yang baik punyerr... sekarang ni guna je selagi belum rosak... haaa... da lari topik ni.... OK.... laptop paling unik.. jeng... jeng... nak tengok ke... ? adehh... potong stim la... ni dia... MOONLIGHT LAPTOP...


**Terima kasih kerana membaca entri .Laptop Paling Unik.

Wednesday, 29 June 2011

.Wordless Wednesday #4.




**Terima kasih kerana membaca entri .Wordless Wednesday #4.

.Saya Blogger TEGAR.



,"saya blogger TEGAR kerana aktiviti saya masa cuti semester yang tak berapa panjang ni hanya update entri... update dan update... belum pernah terlepas sehari pon blog ni tak diupdate... tapi sehari mesti paling kurang pon update 2 entri... mula-mula berblogging dulu takde la setegar ni nak update entri... tapi sekarang ni.. mesti nak buka blog je... berblogging tu berblogging juga... tanggungjawab jangan dilupakan.."



**Jangan lupa bawa lampu suluh kalau nak masuk blog ni pada waktu malam.. heee ~

Nak join segmen ni... klik header c.z 


**Terima kasih kerana membaca entri .Saya Blogger TEGAR.

.Bila 5 Minit Jadi 50 Minit.


,Haa... apa aq nak buat ye petang ni supaya tak ngantuk... baca surah khabar pon da tak larat da ni... penyakit mengantuk da naik ke mata ni... bangun awal sangat kot bagi tadi... selalu lepas Subuh aq tidur balik... kalau ikutkan memang aq nak sambung jer tidur lepas Subuh pagi tadi... tapi kan..

,Aq tak peduli da... nak juga lelapkan mata yang da makin berat ni... heee ~ namti lagi 5 minit kejut ye... kejap je... jangan risau.... nak lelapkan matakan kejap... haha ~ 5 minit la sangat kan... korang pon pernah jugak kan macam ni... haaaa... baik mengaku.... 

,Cehh... bukannya 5 minit... da sampai 50 minit aq da aq terlajak.... memang da sedar langsung... sedar je da pukul 6 petang... hee.. mungkin ada kaitan kot dengan ni... SINI



NOTA KECIL :

,Ni pon ada rasa nak lelap lagi tapi cukup la.. sambung malam nanti... heee 

**Terima kasih kerana membaca entri .Bila 5 Minit Jadi 50 Minit.

.Aku Tak Sangka... Memang Tak...


,Erk... mengantuk pulak da petang macam ni... bangun awal kan pagi tadi... awal la sangat... bangun je pagi tadi cuaca da agak mendung... langit gelap je macam nak hujan... tak sangka memang hujan pagi tadi... aq da la ada temuduga untuk praktikal pagi tadi kat Sungai Buloh... terpaksa jugak la aq redah hujan... nasib baik aq da sediakan baju hujan sebelum hujan... hahah ~ boleh pakai ke peribahasa ni... heee~


,Dua minit lagi jam menunjukkan hampir pukul 10 pagi... huhh... nasib baik sempat sampai lagi... tinggal lagi dua minit tu... hee ~ hujan lebat... biasa la tu... da sampai tu... isi la borang tu... borang ni... lepas da siap isi borang tu... bagi test AutoCAD kat aq... erkk...

,Tergamam jugak la mula-mula... skill aq da lama da tak guna sejak laptop aq diformat... software AutoCAD semua hilang macam tu je... nak install balik buat laptop aq obesiti je... haha ~ haaa... suruh buat drawing AutoCAD... dapat siap 75% je... apa da jadi... nape aq blur je tadi... pc kat situ sama-sama hang dengan aq.... dua kali "not responding"... huahua...


NOTA KECIL :

,Harap-harap semuanya berjalan lancar la hendaknya ye.... (^^,)

**Terima kasih kerana membaca entri .Aku Tak Sangka... Memang Tak...

.5 Manfaat Buah Epal.


,Salam... dan selamat pagi semua...

,Nah... aq belanja breakfast sebiji epal... heee ~

,Haa... entri ni pasal pe pulak ni... hee.. pasal epal pulak... aq memang menggemari buah yang bernama epal ni tapi epal hijau kurang sikit la.. haha... dalam entri ni aq nak selitkan kebaikan epal ni... nah... tengok je... tak boleh makan.... (^^,)




- - .5 Manfaat Buah Epal Untuk Kesihatan. - -


,Mengandungi Nutrien Yang Penting

,Selain sedap dan rangup.. buah epal adalah salah satu buah yang popular yang mengandungi senarai nutrien penting yang mengagumkan dan diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan yang normal dan segala nutrisi tambahan.

,Rendah Kalori

,Tahukah anda 100 gram hirisan buah-buahan segar menyediakan hanya 50 kalori.. ia tidak mengandungi lemak tepu ataupun kolestrol tetapi kaya dengan serat yang membantu menghalang penyerapan kolestrol LDL (Low-density lipoprotein) makanan di dalam usus...

,Mengandungi Antioksida Semulajadi


,Buah-buahan seperti epal mengandungi kuantiti vitamin C dan beta karotena yang baik...Vitamin C adalah antioksida semulajadi yang kuat.... Pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin C dapat membantu tubuh membina pertahanan terhadap agen jangkitan...

,Sumber Vitamin B-kompleks

,Selain itu... buah epal adalah sumber vitamin B-kompleks yang baik seperti riboflavin, thiamin dan pyridoxine (vitamin B-6)... vitamin ini membantu sebagai ko-faktor untuk enzim dan metabolisma serta pelbagai lagi fungsi sintetik dalam badan kita....

,Mengandungi Sejumlah Kecil Mineral

,Epal juga mengandungi sejumlah kecil mineral seperti fosforus, kalium dan juga kalsium... kalium adalah satu komponen yang penting dalam sel dan cecair dalam badan untuk membantu mengawal kadar jantung dan tekanan darah.... 




NOTA KECIL :

,Terasa nak makan epal pulak sekarang ni... ada sape nak belanja aq...?? heee ~

**Terima kasih kerana membaca entri .5 Manfaat Buah Epal.

.Meremang Bulu Roma Aku.

,Gullppp... dalam tengah aq berblogging tadi... da dua kali aq dengar bunyi kerusi digerakkan... tak tahu dari arah mana... padahal mana ada sape lagi yang belum tidur... erkk... semua family aq da tidur... aq sorang je yang masih berjaga lagi padahal pagi ni aq nak bangun awal ni... 

,Aihh... dia main kerusi pulak... ni yang buat aq nak tidur ni... nanti... nanti... biar aq habiskan taip entri ni... heee ~ taip entri sampai meremang bulu roma aq... da... da... baik aq pergi tidur sekarang... shut down laptop... sambung berblogging pagi nanti... heee ~

,Selama ni aq berblogging pagi-pagi buta ni takde pon jadi benda macam ni... huhu~ da... lariii.. ambik bantal, selimut.... hurmm... bunyi kerusi tu... aq memang tak salah dengar.... 


NOTA KECIL :

,Ni serius... memang aq dengar bunyi kerusi digerakkan tu... kalau sekali takpe... dua kali tu... haaa... 

**Terima kasih kerana membaca entri .Meremang Bulu Roma Aku.

.Wordless Wednesday #3.



NOTA KECIL :


,Wordless Wednesday... biar gambar menceritakan segalanya... erk...

**Terima kasih kerana membaca entri .Wordless Wednesday #3.

.Honda Zeppelin 2030.


,Aq rasa ramai yang meminati kereta keluaran Honda ni.. aq pon salah seorang darinya.. heee ~ Haa.. kat sini aq selitkan beberapa keping gambar konsep Honda Zeppelin yang direkabentuk oleh Myung Jin Jung, yang menuntut di Universiti Hongik dalam kursus rekabentuk kereta... di mana dia telah merekabentuk Honda Zeppelin, sebuah kereta sedan futuristik mewah sebagai tesis tahun akhir..



,Idea untuk mencipta rekaan Honda Zeppelin ni diilhamkan dari kapal udara.. Banyak lagi ciri-ciri eksklusif yang terdapat pada Honda Zeppelin ni... cuba tengok gambar kat bawah ni... huhu~



,Honda Zeppelin ni mungkin akan berada di pasaran pada tahun 2030... haa, umur aq pon da berapa da masa tu.... tak mustahil konsep Honda Zeppelin ni akan jadi satu kenyataan pada 2030 nanti... 



- - Honda Zeppelin Concept 2030 - -


Sumber : tuvie.com


NOTA KECIL :

,Mungkin lebih banyak rekaan konsep untuk Honda ni... nanti aq geledah lagi... HONDA.. The Power Of Dreams... heee ~ (^^,)


**Terima kasih kerana membaca entri .Honda Zeppelin 2030.

Tuesday, 28 June 2011

" Jangan kau tipu aku ! "


,Nak join segmen ni KLIK SINI... (^^,)
**Terima kasih kerana membaca entri " Jangan kau tipu aku ! "

.Erk...Aku Terkono.


,Erk... fotostat 10 helai tapi kena bayar RM3.50...?? erk... awat mahal sangat lak ni... aq berbisik tak puas hati... aq fotostat dokumen biasa je kot... bukannya aq fotostat sampai 35 keping... mentang-mentang da lama aq tak pergi kedai ni... nak letak harga mahal bukan main.... huuhh ~

,Nasib baik akak tu kata tersilap harga.... cehhh, rupa-rupanya budak sebelah aq tadi beli folio harga RM3.50... aq pulak yang kena bayar harga tu... haha~ melampau... cehh... aq terkono... =_=

,Adik... lain kali jangan ada kat sebelah abg kalau nak beli barang... nanti akak kedai tu mintak abg bayar lebih pulak... ingat tu... sekadar gurauan ye adik.... kalau adik baca la blog ni... hahah ~ 


NOTA KECIL :


,Cehh... den da terkono.... memang aq hairan pada mulanya... blur... nasib baik aq tak bayar lagi masa tu... haha ~
**Terima kasih kerana membaca entri .Erk...Aku Terkono.

.Kotak Bulat Promote Blog.


Bosan... tak tahu nak update entri pe malam ni.. jom join Kotak Bulat Promote Blog... haaaa.. meh join sini... kalau nak join klik kat link tu... cepat-cepat sebelum terlambat... sebab tutup jam 11.59 p.m. waktu Malaysia... haha~


Kenapa KB kena promote blog ni..??


Sebabnya blog ni baik punyerr.. psssttt... perasan betul... hee ~ bukanlah... boleh jugak blogwalking kat blog yang KB promote nanti... mungkin dapat tambah kenalan blogger... hehe ~


NOTA KECIL :

Sape nak GCB... tiba-tiba pulak baik ni...  hahah~

**Terima kasih kerana membaca entri .Kotak Bulat Promote Blog.

.Entri Bergambar Atau Tidak Bergambar.

,Salam... selamat pagi... hee ~

,Haa... entri permulaan di pagi Selasa... haaa.. nak sikit ni... bukan soalan panas la... soalan biasa untuk blogger... korang lebih suka entri bergambar atau tidak bergambar...? cepat jawab... macam paksa pulak kan aq ni... hehe ~ takde la... nk mengukir senyuman di pagi Selasa... 

,hmmmm... ada blogger yang suka letak gambar je dan sikit intro... dan ada jugak yang lebih suka entri tanpa gambar... hanya penulisan semata-mata... lain blogger lain caranya... kan... betul tak..? Sape setuju angkat tangan tapi jangan tinggi-tinggi... heee~


,Entri Bergambar Atau Ilustrasi

Ihsan Google =D

,Bila kita sendiri tahu yang mungkin kekuatan kita kurang menjurus kepada penulisan, kita boleh la letakkan gambar yang menarik dan selitkan kat entri kita... mungkin bila kita buat macam tu, akan menarik pembaca untuk membaca entri kita.... tapi kalau nak selitkan gambar kena pandai la susun kat dalam entri... jangan macam susun surat khabar lama... pening pembaca kang... sape susah...? kita jugak sebab pembaca takde... heee ~


,Entri Tidak Bergambar

,Kalau kita ada kelebihan dari segi cara penulisan yang mampu untuk menarik minat pembaca supaya membaca entri penulisan kita sehingga habis... tu kira bonus la... tapi mungkin juga tak perlukan gambar atau ilustrasi... kalau nak letak pon apa salahnya... lagi tambah menarik... ikut setakat kemampuan kita la kan... (^^,)



NOTA KECIL :

,Aq pon masih tercari-cari kekuatan aq kat entri yang macam mana... heee ~ lagipun kalau aq tulis entri tak pernahnya panjang.. semua entri pendek je... haha~


**Terima kasih kerana membaca entri .Entri Bergambar Atau Tidak Bergambar.

Monday, 27 June 2011

.Kemuncak Siri Bujang Sepah Lalalitamplom.


,Episod kemuncak malam ni...?? 

,Persoalannya sekarang... dapatkah 3 Bujang Sepah ni iaitu Jep, Mamat dan Shuib menemukan kesemua 12 berlian peninggalan moyang mereka Syed Maulana Al-Bebiri... setakat ni mereka baru menemukan 9 dari 12 berlian... adakah baki lagi 3 berlian tu akan menjadi milik mereka...??

,Sama-sama kita nantikan kemuncak siri Bujang Sepah Lalalitamplom jam 10 malam ni.... heee ~



NOTA KECIL :

,Go Sepah... !! haha ~ Demam Maharaja Lawak tak habis lagi ke? huhu~


**Terima kasih kerana membaca entri .Kemuncak Siri Bujang Sepah Lalalitamplom.

SAYA

Nak join KLIK SINI...
**Terima kasih kerana membaca entri SAYA

.Luas Saujana Mata Memandang.



,Selamat pagi semua...

,Huuuhh... tenang je hati kan kalau dapat tengok pemandangan macam ni setiap hari... jauh dari kesibukan kota... kalau nak lepaskan tension... paling best pergi tempat-tempat macam ni... jerit la sekuat hati.... luahkan segala yang terpendam, terbuku, tertanam... haaa... pe lagi... heee ~ 

,Aq sebenarnya da lama nak buat macam tu tapi masih belum berkesempatan lagi... tapi kalau nak lepaskan tension sekali pun, tengok jugak la kiri kanan... line clear ke tak... mana tahu tiba-tiba kena penampo sulung berkelajuan tinggi orang yang ada dekat-dekat situ... aq tak nak tanggung... hahah ~


NOTA KECIL :

,Cehh.. pagi-pagi lagi aq da mula mengarut.... saje nak bagi semua ketawa kecil di pagi Isnin ni... peace !! heee ~


**Terima kasih kerana membaca entri .Luas Saujana Mata Memandang.

.Mael Lambung Vs Ah Chai The Movie.


,Berita tergempar untuk semua peminat Jozan... dek kerana penangan karakter yang dibawakan oleh Jozan iaitu Zizan a.k.a. Mael Lambung dan Johan a.k.a Ah Cai dalam program Maharaja Lawak... Ahmad Idham menyatakan sendiri dalam selebritweets.com bahawa filem yang menampilkan karektor Mael Lambung a.k.a. Zizan dan Johan a.k.a. Ah Chai akan difilemkan yang diberi judul Mael Lambung Vs Ah Cai The Movie.. KLIK SINI >> @Ahmad_Idham.. 


,Semua ni atas permintaan dan desakan para peminat Jozan sendiri melalui tweetnya... Penggambaran akan dimulakan pada bulan September ni... Seorang penarik kereta... dan seorang lagi ah long... ape akan terjadi... jeng... jeng.. jeng... menarik ni... !


- - Mael Lambung Vs Ah Chai - -



NOTA KAKI :

,Tak sangka karektor Mael Lambung dan Ah Chai jadi perhatian ramai... tapi aq lagi suka karektor Johan a.k.a Ah Chai... heee ~

**Terima kasih kerana membaca entri .Mael Lambung Vs Ah Chai The Movie.

Sunday, 26 June 2011

.Entri Santai Malam Minggu.


,Wahh... tinggal beberapa jam je lagi hari Ahad nak melabuhkan tirai... nampak sangat aq macam tak suka hari Ahad kan... hee... hari minggu macam ni la kadang-kadang hang sebab takde idea nak update entri... kan.. kan... rasa nak hentak kuat-kuat kepala kat dinding... haha~

,Erk... bukan macam tu la...kalau hari minggu je mesti rasa macam lemau je kan sebab fikir esok da masuk hari Isnin... yang bekerja tu mesti macam malas je kan... tapi kena la kuatkan semangat ye... yang budak sekolah pon mesti rasa macam nak cuti lagi kan... hee ~



,Nak berblogwalking pon ada je dugaan yang mendatang.... internet lembap... perkara biasa... laptop ni suka pulak kenakan aq....hang kejap OK balik...cehh.... membataskan aktiviti BW aq... hehe ~


NOTA KECIL :

,Bulan Julai da semakin menghampiri aq... dup...dap...dup.. dap... result exam + Latihan Industri = cehh... makin laju la jantung aq mengepam darah... hehe ~

**Terima kasih kerana membaca entri .Entri Santai Malam Minggu.

Segmen : Pencarian Mega Bloglist


,Nak join segmen megabloglist c.z.. klik header c.z kat atas ni... heee~

,Sebab nak jadi satu daripada "Bloglist Mega" ialah akan rasa dihargai bila ada dalam bloglist blogger tersebut... jadi, bila kita update sesuatu entri... mungkin entri kita akan diklik pengunjung yang berkunjung kat blog c.z... selain tu, nak tambah kenalan dan pada masa yang sama dapat mengenali lebih ramai lagi blogger... boleh juga berkongsi ilmu dan info kan... hee ~ 

Nama : Izzat Nazmi Saiful Bahri
URL Blog : http://skytechxtreme.blogspot.com

,Nak join klik header c.z yang kat atas tu ye... heee ~

**Terima kasih kerana membaca entri Segmen : Pencarian Mega Bloglist

.Tak Semudah Yang Disangka.


,Salam hujung minggu...

,Haa.. baru lagi dalam dunia blog? relaks... aku pun masih setahun jagung lagi dalam dunia blog ni.. 

,erk, bila kita da mula melangkah masuk ke dunia blog ni... secara automatik kita da menempah tiket untuk... belajar menerima teguran... sebab kat dunia blog ni banyak mata yang perhatikan kita... kalau teguran untuk kebaikan pe salahnya kan..? Untuk kebaikan bersama... heee ~

,"Ni blog aku, aku punya suka la"... mungkin ni ayat yang selalu keluar dari mulut blogger yang susah atau tak bersedia untuk terima teguran dari blogger lain... takpe la.. lain manusia lain ragamnya... da titik... habis kat situ...




,Mungkin dunia blog ni tak seindah yang kita bayangkan... pasti ada yang suka kita dan ada yang tidak suka kita... nak buat macam mana... terima je la... bila kita da dikenali... pasti akan ade yang dengki... tak senang dengan kejayaan kita... ada je yang tak kena... berusaha nak cari kesalahan kita... huhu ~

,Kenapa masih ade manusia yang macam ni... tak bersyukurkah anda dengan apa yang anda ada..?


NOTA KECIL :

,Psstttt... apa kaitan gambar dengan entri yang aq cuba nak sampaikan ni..? Meh kongsikan... =D
**Terima kasih kerana membaca entri .Tak Semudah Yang Disangka.

Saturday, 25 June 2011

.Lamborghini Gallardo Terkecil Di Dunia.

,Salam pagi Sabtu..

,Haa...  pagi-pagi lagi aq da berangan nak beli sebiji Lamborghini Gallardo... tapi tengok tajuk macam tak masuk akal pon ada kan... heee.. ada ke Lamborghini Gallardo terkecil di dunia... dimensi Lamborghini Gallardo ni 10.5 inci panjang, 4.5 inci lebar dan 3 inci tinggi... erk.. nak tengok macam mana rupa Lamborghini Gallardo sekecil tu... haa, tengok ni... tuu... gambar yang kat bawah tu...







,Ish... LEGO rupanya... patut la kecik je spesifikasi Lamborghini Gallardo ni... Lamborghini Gallardo LP560-4 merupakan salah satu set LEGO yang paling disukai... Rekaan model Lamborghini Gallardo yang berskala 1:17 sangat terperinci dan menyerupai ciri-ciri sebenar kereta Lamborghini Gallardo dengan pintu pembukaan dan penutup enjin yang mampu memberikan keseronokan kepada si pembeli.. 



,Dimensi model kereta Lamborghini Gallardo yang saiznya 10.5 inci panjang, 4.5 inci lebar dan 3 inci tinggi ini mengandungi 741 keping model yang berskala 1:17 dan termasuk tahap Lamborghini sebenar untuk kelihatan lebih realistik...



NOTA KECIL :

,Kalau macam ni... mampu la aq beli Lamborghini Gallardo sebijik... nak beli yang betul-betul punya tak mampu... dapat model LEGO pon jadi la... heee ~


**Terima kasih kerana membaca entri .Lamborghini Gallardo Terkecil Di Dunia.

Wacana Entri Pertama Ku

,Sape yang nak join Wacana Entri Pertamaku boleh KLIK SINI..

,Entri pertama SKYTECH Belog ni bertarikh 4 April 2011... 

,Masa tu memang belum ada idea macam mana nak bangunkan blog ni... entri paling pendek pernah terhasil.. biasa la tu... baru nak mula berblogging... segan pulak... BACA SINI.... heee ~ 


NOTA KECIL :

,Mesti kelakar kan bila baca balik entri pertama yang kita publish kat blog... hihi...
**Terima kasih kerana membaca entri Wacana Entri Pertama Ku

.Entri BerSEPAH Malam Ni.


,Erk.. Malam ni memang akan penuh blogger post entri pasal SEPAH... takpe la... aq memang peminat SEPAH pon... tak kesah la tengok dashboard aq tu penuh dengan entri pasal Maharaja Lawak... mesti peminat JOZAN panas je tengok blogger post pasal kemenangan SEPAH ni... rileks semua... menang kalah adat pertandingan... heee ~

,Pesembahan Sepah setiap minggu memang konsisten... bila aq tengok persembahan Sepah memang tak pernah mengecewakan... mesti ada je punch line Sepah yang menggelikan hati aq... trademark baik punyer tu memang menjadi la... memang layak dapat no.1...thumbs up !! aaa... sempuuttt da aq menaip ni... hahha~


NOTA KECIL :

,haaa... lari... penyokong Jozan serang aq nanti... heee ~

**Terima kasih kerana membaca entri .Entri BerSEPAH Malam Ni.

Friday, 24 June 2011

.Muncul Da 500.


,Haa... dari zero ke 100... mencapai 200... seterusnya 300... akhirnya... muncul jugak 500... selepas dapat 400 dua minggu lepas... SINI... hee ~


,Sape yang klik button followers ke 500 tu... haa.. ni dia header pemilik blog... smart header... 
header blog aq jugak yang buruk... huhu~

K. Beyazid
- - Jom terjah ke blognya... serang..!! - -


NOTA KECIL :

,Terima kasih buat semua blogger yang sudi follow blog ni... tak sangka da mencapai angka 500 walaupun aq masih setahun jagung dalam dunia blog ni... semua ni berkat sokongan rakan blogger... heee~

**Terima kasih kerana membaca entri .Muncul Da 500.

BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU ?



,Ceritakan bagaimana anda membahagikan masa dengan belajar, membantu kedua ibubapa dan berblog..

,Erm... memandangkan sekarang ni da habis belajar... tak pegang buku da... dan tengah tunggu masa untuk praktikal je... jadi masa untuk berblog memang banyak... dulu kalau masa tengah belum habis belajar lagi...susah sikit la nak 'gila' update blog hari-hari macam sekarang ni... pandai  la bahagikan bila masa untuk study dan berblog... 

,Kadang-kadang tu kena jugak ceramah dengan mama sebab asyik mengadap blog je... saya senyum je... mama pon da faham... tapi takde 24 jam asyik mengadap laptop je... sesekali tu biarkan jugak la laptop tak berusik tapi tak lama.... mesti lepas 2-3 jam mengadap balik... haaa, kalau da start praktikal nanti mungkin kena bahagi masa la bila nak update blog... update tetap update... heee ~


,Camana anda terangkan minat anda itu serta tunjukkan bukti bahawa berblog tu berbaloi ?

,Kalau masa belajar dulu... setiap minggu mesti aq balik KL... masa tu je la aq ada masa untuk mama dan abah... takkan asyik nak berblogging je... kena la jaga hati mereka... nanti takde la mereka fikir aq balik rumah hanya habiskan masa nak berblogging je... hee..

,Ada jugak abah tanya pasal blog... macam mana nak buat blog? Erk.. minat juga abah dengan blog ni ye... Mereka pon tak kisah aq nak berblog asalkan tahu bahagi masa... berbaloi ke berblog ni? hanya blogger je yang tahu macam mana rasanya kepuasan berblog ni... kan... heee~


Nak join.... KLIK SINI... 



NOTA KECIL :

,Bila celik je mesti aq bukak laptop dulu... buka blog... haaaha~ walaupun mata masih terasa berat lagi nak terbuka tapi aq gagahkan juga nak buka blog... gila tak gila kan... heee ~



**Terima kasih kerana membaca entri BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU ?

.Berita Gembira di Pagi Jumaat.

,Wahh... salah satu dari tempat praktikal untuk Latihan Industri yang aq mintak hari tu da bagi respon... Alhamdulillah.... relaks... sabar dulu.... aq diberi tempoh sampah 4 Julai untuk memberikan jawapan... takpe... banyak masa lagi tu... bagi aq fikir dulu....

,Lagipun aq masih tunggu dua lagi panggilan tempat praktikal yang aq pilih tu... harap-harap dapat la panggilan dari dua tempat praktikal tu sebelum 11 Julai nanti sebab tarikh mula praktikal yang telah dijadualkan untuk semua pelajar Latihan Industri bermula 11 Julai nanti.... 


NOTA KECIL :

,Kalau aq lambat mula... lambat la habis nanti.... tapi tak nak la macam tu kan... biarlah semuanya mula dan habis on time seperti yang dijadualkan... Doakan semuanya berjalan lancar ye... (^^,)

**Terima kasih kerana membaca entri .Berita Gembira di Pagi Jumaat.

.Fenomena Komen Status Sampai Lebam.


,Tajuk entri kali straight to the point... fenomena komen sampai lebam kat status FB memang selalunya akan mengambil masa sampai 2-3 jam... baru tiga orang je yang komen da cecah sampai 129 komen... kalau ramai lagi yang join entah sampai 500++ kot baru habis... tak caya... tengok gambar kat bawah ni... memang haru-biru wall FB aq semalam... 

Rajin betul ang buat status wish bezday den kan Shahnor Lina Lynn...  haha ~

,Korang memang terbaik la... heee ~ walaupun mula-mula je komen yang berkaitan dengan status lepas tu semua da mula mengarut da... haha ~ sampai da tak tahu nak taip apa da... Haniff Lazi da cukup huru-hara kan status ni... ada je poin nak tembak aq.... untunglah aq tak kena tepung + telur tahun ni... hahaha ~

Cukup la ni je yang aq dapat printscreen... nanti muntah pulak bila tengok komen
panjang berjela tu... rekod lama dulu 300 ++... bila nak pecahkan rekod lama... heee ~

,Mereka yang telah menjayakan babak ni :


,Turut membantu... tuan punya FB sendiri a.k.a. aq... dan akhir sekali yang 'LIKE' status tu.. Khairul Amin... nape tak join sekali...? baru pening notification beratur panjang.. haha~


NOTA KECIL :

,Aq buat entri ni atas permintaan mereka yang terlibat huru-hara kan FB aq semalam.... Terima kasih buat semua rakan yang penuhkan wish bezday kat wall FB aq tu... yang wish dekat blog pon terima kasih ye... aq hargai sangat.... heee ~ (^^,)

**Terima kasih kerana membaca entri .Fenomena Komen Status Sampai Lebam.

.Segmen : Dia Maharaja Lawak.


,Malam ni merupakan malam penentuan siapakah yang akan merangkul gelaran Maharaja Lawak 2011... Jom la join segmen ni... Bujang tanya siapa akan menang ML malam ni... siapa..?? jeng... jeng... jengg...


------------------------------------------------------------------------------------------

,SEPAH yang bakal merangkul gelaran MAHARAJA LAWAK 2011 malam ni..

- - KENAPA SEPAH? - -

,Sebab aq memang minat Sepah dari Raja Lawak 3 dulu... aq yakin dengan idea kreatif dan kesefahaman mereka bertiga... Jep, Mamat dan Shuib... tak mustahil Sepah boleh dinobatkan sebagai Maharaja Lawak 2011 malam ni di Stadium Malawati Shah Alam... 

,Persaingan hebat Sepah da tentu la kumpulan Jozan... mereka memang da banyak peminat sebab da 4 musim mereka berdua kendalikan Raja Lawak... haaa, tak kesah la... janji Sepah tetap terbaik... saksikan kemunculan Sepah malam ni... heee ~

GO Sepah !! Sepah... !! 


**Terima kasih kerana membaca entri .Segmen : Dia Maharaja Lawak.

.Namee Roslan.. Siapa Dia?.

Siapa Namee Roslan ni... ? Pernah terbaca pasal dia kat blog Ben Ashaari beberapa minggu lepas kat SINI... aq pon belek-belek la blog dia tapi jadi silent reader je... mula berblogging 15 Januari 2011 tapi setiap entri yang dipublish mesti mendapat respon... 

Baru 5 bulan bulan berblogging tapi followers da hampir 3000... mula-mula memang macam tak percaya yang dia baru berblogging baru 5 bulan tapi gaya penulisannya... memang bersahaja... macam da lama berblog... 

Haaa...masa tengah buka blog aq tu... nampak followers bertambah... tapi belum perasan lagi tu... aq pon check la sape yang follow blog aq ni... tiba-tiba nampak nama ni... macam kenal je... cuba tengok gambar kat bawah ni.... =D



Tak sangka blog aq yang banyak mengarut ni pon ada yang sudi follow... Terjah la blog ni dan korang baca sendiri entri kat blog ni macam mana... heee ~

http://nameeroslan.blogspot.com/



NOTA KECIL : 

Terima kasih cik Namee Roslan sudi klik button follower tu... hee ~

**Terima kasih kerana membaca entri .Namee Roslan.. Siapa Dia?.

Thursday, 23 June 2011

.Jom Berblogwalking.


,Fuhh... macam tak sempat nak habis blogwalking segmen Teringin Nak Hack Blog yang abg Ben buat hari ni... ada lebih 150 ++ blog tu... ada masih berbaki tuuuttt.... heee ~ 

,Sape yang aq belum "Hack" tu tunggu la ye... aq akan cuba habiskan jugak blogwalking kat semua blog... nantikan kemunculan "Hackers" yang tak bertauliah ni ke blog anda... terima kasih blogger yang sudi terjah belog ni... (^^,)


NOTA KECIL :

,Setakat ni aq belum jumpa lagi yang nak "hacked" aq... teringin jugak nak terjah semua blog ni... nak tahu ada ke tak yang nak "hack" aq.... heee ~

**Terima kasih kerana membaca entri .Jom Berblogwalking.

Kongsi Trafik Dan Tukar Link



,Salam.
,Semua syarat da dipenuhi...hee.. memang da lama da follow blog Bangku Kosong sejak dari mula berblog bulan April tahun ni... blog ni banyak info yang kadang-kadang kita sendiri susah nak jumpa... 

,Sape yang nak join segmen Kogsi Trafik Dan Tukar Link... 
klik la link di atas ni ye... (^^,)

- - Tarikh tutup segmen : 12 tengahari 24 Jun 2011 - -

**Terima kasih kerana membaca entri Kongsi Trafik Dan Tukar Link

AKU TERINGIN NAK HACK BLOG



,Wahhh... best kan kalau dapat hack blog blogger lain..? heee ~ haa... sape yang join tu KLIK SINI... Nak tahu blog sape yang aq teringin sangat nak hack... haaa... nak hack blog Sergeant Keroro tu... haha ~ 

,Kenapa..?? sebab blog keroro tu suka buat kacau kat Bumi... nak cuba jugak jadi ketua platun ni... haha.. jangan marah ye Keroro... heee ~

,Pesanan yang aq akan tinggalkan...

.HACKED By SKYTECH... not ANONYMOUS.

- - nak password blog ni balik..?? ooppss... tunggu 24 jam dulu... selalu update entri.. 
kalau sehari tak update entri.. aq HACKED balik - -

AMARAN ! Ni cuma segmen... bukan berniat nak hack blog sesiapa.. peace ! (^^,)



**Terima kasih kerana membaca entri AKU TERINGIN NAK HACK BLOG

.Selamat Hari Lahir Pemilik Skytech Belog.


,Tarikh 23 Jun memang amat bermakna sepanjang hidup aq... bermula dari situ la aq kenal dunia... tentang kehidupan... ucapan SELAMAT HARI LAHIR ni khas aq tujukan untuk tuan punya SKYTECH Belog iaitu diri aq sendiri yang ke-21... tak salahkan nak wish kat diri sendiri... da makin tua la pemilik belog ni.. heee ~ 


230690

,Wahh... korang ni memang la... buat aq....... terharu... terharu aq sebab beratur panjang wish birthday kat wall FB aq... hee ~ walaupun cuma wish kat FB... tu da cukup bermakna bagi aq... yang paling special kat gambar kat atas ni la.. selalu teman aq pergi mana-mana.... mana aq ada, kat situ ada dia... kan... kan... (^^,)

,Azam baru... semoga tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya... aq bersyukur dikurniakan sebuah keluarga yang penyayang dan ambil berat pasal aq... sahabat yang setia... terima kasih semua... tak terbalas kebaikan anda semua... heee ~



NOTA KECIL :

,Gulp... result exam da nak keluar da ni... harap-harap boleh la dapat result yang tidak mengecewakan ye nanti... heee ~


**Terima kasih kerana membaca entri .Selamat Hari Lahir Pemilik Skytech Belog.

.Aku Masih SETIA.

,Da 4 tahun lebih aq setia pada yang satu... "SETIA"... aq tak peduli apa orang nak cakap pasal kau.. aq buat tak dengar je... buat tak endah je... aq tak pernah pon aq merungut walaupun selalu jugak ko sakitkan hati aq... 

,Banyak yang aq da lalui dengan kau... susah senang kau selalu ada dengan aq... takde sape pon yang dapat pisahkan aq dengan kau... aq takkan ubah pendirian aq... aq tetap nak kau je yang jadi peneman aq sampai bila-bila... aq serius ni... kau ada nampak muka aq ni jenis main-main ke..?? 


Ada lagi ye simpack ni aq simpan walaupun da lebih 4 tahun... heee ~

,aq yang korang fikir tu... haaa, mula la fikir macam-macam kan... aq tak mengigau la... segar bugar je masa taip entri ni... haha ~ Celcom, DiGi, U-Mobile semua aq pernah guna tapi aq tetap setia dengan Maxis... aq memang SETIA orangnya... peace !! heee ~


NOTA KECIL :

,Aq memang tak suka tukar nombor telefon... nanti kalau lost contact susah... 

Moral of the stroy : SETIA la pada yang satu... heee ~


**Terima kasih kerana membaca entri .Aku Masih SETIA.

.Filem KL Gangster Da Kutip Lebih RM10 juta.


,Wahh.... memang laku betul filem KL Gangster arahan Syamsul Yusof kali ni... walaupun macam-macam isu yang terjadi tetapi filem KL Gangster tetap terbaik... haaa, da cecah lebih RM 10 juta tu... tengok kat nombor 18 tu... huhu~

*Kutipan terkini sehingga 22 Jun 2011

,kutipan filem paling tinggi setakat ni untuk filem Malaysia... yang paling tinggi sebelum ni pon filem Ngangkung... kutipan RM8.18 juta... KL Gengster... RM10.24 juta setakat ni... caya lah... !

Sumber : Finas


NOTA KECIL :


,Macam nak tengok kali kedua je filem KL Gangster ni... fuhhhh ! (^^,)


**Terima kasih kerana membaca entri .Filem KL Gangster Da Kutip Lebih RM10 juta.

Wednesday, 22 June 2011

Wordless Wednesday #2



,Erk... gayat tu... cukup la pernah naik roller coaster kat Cosmo World Theme Park Berjaya Time Square...


NOTA KECIL :

,Berani ke kalau tinggi dia macam tu... gulppp... !


**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #2

.Tak Boleh Upload Gambar Kat Entri... Cuba Ni.


,Mesti ramaikan yang tak boleh nak upload gambar kat entri... aq pon dari petang tadi alami masalah ni... BACA SINI... baru tadi aq terfikir nak guna cara ni... Alhamdulillah boleh... ni aq kongsikan cara nak masukkan gambar bagi blogger yang alami masalah ni...

  1. Dashboard >> New Post
  2. Nak upload gambar... ? klik >> Edit HTML 
  3. Pilih la gambar yang korang nak upload... lepas tu klik >> Upload
  4. Da masukkan gambar..? Klik >> Compose
  5. Taip seperti biasa entri yang korang nak buat tu... haa, da siap...
  6. Publish la macam biasa....



,Ni untuk blogger yang tak boleh nak upload gambar macam biasa... yang boleh upload gambar macam biasa tu kalau nak cuba pon apa salahnya... heee~



NOTA KECIL :

,Ramai jugak blogger yang hadapi masalah ni dari petang tadi... harap-harap ni dapat membantu la sedikit sebanyak... heee ~

- - Sharing Is Caring - -

**Terima kasih kerana membaca entri .Tak Boleh Upload Gambar Kat Entri... Cuba Ni.

.Buang Laptop..?.


,Erk... petang macam ni boleh buat hal pulak... gambar pulak tak boleh nak masukkan dalam entri... aq baru nak buat entri Wordless Wednesday... adehh... nak buat macam mana... sabar je la... takkan aq nak buang laptop aq cuma disebabkan tak boleh nak upload gambar dalam entri... gila ke ape...?? heee ~

,Bukannya apa... kalau aq taip panjang-panjang nanti orang kata aq banyak mengarut... kalau ada gambar kurang sikit la aq mengarut... gambar menceritakan segalakannya kan.. macam Wordless Wednesday la... haaha... biarlah orang nak kata apa... aq senyum je... update tetap update... hee~ (^^,)


NOTA KECIL :

,Ada blogger lain yang masalah dia sama dengan aq tak..?? ke aq sorang je yang kena... heee ~


**Terima kasih kerana membaca entri .Buang Laptop..?.

Wordless Wednesday #1

Di mana ni...??


**Terima kasih kerana membaca entri Wordless Wednesday #1

.Isu Pasal Penggodam Paling Popular.


,Bulan Jun ni memang nama penggodam tak bertauliah memang naik mendadak... baca je surat khabar mesti ada pasal penggodam... ataupun lebih dikenali sebagai "Hackers".... Oooopss, bukan Hackers yang ni ye.... ni baik punya Hackers... jangan marah ye Hackers... heee ~

,Haa... pagi-pagi lagi tadi aq ada terbaca kat Harian Metro pasal laman web polis Britain digodam...klik SINI... Isu penggodam kat Malaysia ni masih belum pulih lagi... lepas tu dikatakan ada ancaman palsu dari penggodam... fuhhh... bila la nak habis isu pasal penggodam ni... 

,Ilmu yang ada tu guna lah kat tempat yang sepatutnya... bukannya godam sana... godam sini... memang la rasa seronok sebab da pecah masuk laman web orang lain tapi kalau da terkantoi... habis la... jawab la sendiri... heee ~


NOTA KECIL :

,Jom breakfast dulu... aktiviti penting untuk pagi ni... heee ~

**Terima kasih kerana membaca entri .Isu Pasal Penggodam Paling Popular.

.Nilai Perkataan "TERIMA KASIH".


,Salam..
,Wahh.. awalnya aq pagi-pagi da update entri... kalau idea tengah berlegar-legar dalam kepala ni, taip je apa yang terlintas... heee ~

,"TERIMA KASIH"... "THANK YOU"... cuma dua perkataan je tapi ia amat bernilai dan bererti buat seorang yang bergelar manusia... Memang la nampak remeh isu ni tapi cuba kita fikir kembali... bukan nak mintak balasan apa pon kalau kita tolong orang lain... yang penting ikhlas... 

,Susah sangat ke nak sebut dua perkataan tu?
,Mungkin ada yang sukar untuk mengucapkan ucapan TERIMA KASIH ni lebih-lebih lagi kalau tak kenal orang tu... 

"eh, aq tak kenal ko.. perlu ke aq ucap terima kasih kat ko?"

"tak perlu la kot nak ucap terima kasih ni semua... buang masa je"

,ni cuma contoh je ye... betul ke ada yang bersikap macam ni... huuuhhh ~

,tapi bagi aq tak salah kalau nak ucapkan penghargaan terima kasih kat mereka... sedikit sebanyak insan yang menolong kita ni akan merasa pertolongan mereka tu dihargai oleh kita... (^^,)

,Tak kisah la kita ni berlainan bangsa, warna kulit... kita tetap duduk satu negara yang sama... Malaysia... tak susah mana pon untuk mengucapkan terima kasih ni... hanya 2 perkataan... TERIMA KASIH...



NOTA KECIL :

,Budi bahasa budaya kita.... iklan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh aq untuk SKYTECH Belog... peace !! heee ~

**Terima kasih kerana membaca entri .Nilai Perkataan "TERIMA KASIH".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com