Thursday, 29 August 2013

Hanya Kerana Duit Seringgit

> Whats Up Guys...

Hanya Kerana Duit Seringgit...haa, biasanya bila da nak penghujung raya ni...duit raya yang diisi dalam sampul duit raya tu mesti ada banyak lebih lagi kan ? Boleh la buat belanja sikit sementara belum masuk gaji ni...HAHA...semalam aq keluarkan la beberapa keping duit seringgit daripada sampul duit raya...tak sangka pulak masih banyak lagi lebihnya...boleh la beli Texas Chicken satu set...huhu...

Kerana Beberapa Keping Duit Seringgit

Bila nak bayar tu...aq keluarkan la duit seringgit tu beberapa keping...ada pulak yang pandang semacam hanya kerana duit seringgit...dan aq order la dua set 3 ketul ayam goreng Texas dan bayangkan la banyak mana duit seringgit aq keluarkan tu...HAHA...dalam hati aq berbisik...

"Haiihh, mujurlah aq bayar dengan duit seringgit...aq tak dapat bayangkan 
kalau aq bayar dengan duit syiling...awesome !!"  

Mujurlah tak ramai sangat masa nak order tu...HAHA...duit seringgit pun duit kan ? Masih ada nilai...tak salah pun nak guna...hee...mungkin lain kali aq nak cuba bayar dengan duit syiling pulak...nak tengok apa reaksi orang sekeliling...belum cuba belum tahu...HAHA


NOTA SKYTECH :

Hanya kerana insiden tu...tetiba zaasss dapat idea nak update apa...betul la...idea tu memang ada di mana saja...kalau duduk terperuk depan laptop saja...memang idea susah nak masuk....hee

**Terima kasih kerana membaca entri Hanya Kerana Duit Seringgit

33 comments:

  1. hahaha pedehal aku pernah bayar beli slurpee pakai syiling.. topap sekali.. hahahaha.. senang walaupun berat poket.. Alasan aku tak sempat tukar.. wakakaka

    ReplyDelete
  2. @Irwan Alessa : haha...janji duit tu boleh diguna pakai dengan nilainya kan...HAHA

    ReplyDelete
  3. Haha..untung singgit.. Pagi tadi aku korek duit syiling dlm kete nk beli nasik lemak..haha..nasib la...cukup

    ReplyDelete
  4. @Chot : mujurlah saat memerlukannya duit tu cukup kan? Haha

    ReplyDelete
  5. haha! dah kalau singgit2 tu, selalu sangat masa raya je pakai :D
    tak pun budak2 sekolah rendah

    ReplyDelete
  6. @Dianaa : haha...kalau budak kecik guna tak hairan la sangat...hee...ni berpuluh2 keping...lagi epic kalau keluarkan dari sampul duit raya depan2 orang...HAHA

    ReplyDelete
  7. biar kan je lah apa org nak kata. yg penting duit seringgit tetap duit. hihii

    ReplyDelete
  8. pernah beli ns lemak yg b'harga rm6++ n bayar guna duit syiling..mmg la org pandang2..tp makcik tu suka gile dpt duit syiling..huhu :p

    ReplyDelete
  9. @ct kektus : haa, tu la kan...buat tak tahu sudah...seringgit pun duit jugak kan..hee

    ReplyDelete
  10. @Dylla Abas : mesti akan ada orang2 yang pandang punya la...tu perkara biasa la...bukannya pelik pun..hee

    ReplyDelete
  11. Ko nak lawan Shahidan Kassim ke dik bayo FAM empatpuluhribulebih guna duit syiling...ahhaaaa...

    Akak ni habes2 semua duit tukar untuk hari raya. Pokai!

    ReplyDelete
  12. @JunAina : tu banyak sangat kak...jenuh nak angkutnya...hee..

    Lepas raya..biasa la tu kak...kering sikit la...banyak duit keluar sebelum raya..hee

    ReplyDelete
  13. akak ada buat satu entry pasal sorang pakcik ni beli laksa.dia beli banyak bungkus la jugak akak tengok.sebungkus 2.50.dia bayar semua guna syiling..orang yang jual tu boleh sindir dia.."korek tabung ke pakcik..'
    pakcik tu punya la marah.dia kata bila saya bayaq pakai syiling cakap macam ni pulak.bila bayar guna duit kertas mesti awak tanya ,3 kupang ada tak pakcik..2 kupang ada tak pakcik..jadi awak patut berterima kasih dekat saya sebab saya guna duit syiling tu..terus akak yang jual tu sengih2 maam kerang busuk..hehehe..

    ReplyDelete
  14. @diana : da kena sound baru senyap mak cik tu..tu la..lain kali orang bayar dengan syiling ke..duit kertas ke..terima je..banyak pulak songehnya..huhu

    ReplyDelete
  15. hebat kot bayar pakai singgit! :D

    ReplyDelete
  16. @Mya : tak baik membazir..guna duit mana yang ada..hee

    ReplyDelete
  17. @FaKArePa!n : rasanya kalau bayar guna duit syiling lagi rare..lepas tu order la banyak sikit..mesti lagi orang pandang semacam kan..haha

    ReplyDelete
  18. mesti diorg yg pndang-pndg tu dalam hati diorg


    " banyaknya duit raya dia "



    wakakaka

    ReplyDelete
  19. Duit seringgit kalau tak ada hendak parking motor pun susah. :-)

    ReplyDelete
  20. @hafiz hafizol : haha...jeles la diorang tu tengok duit raya aq banyak...haha

    ReplyDelete
  21. @AkuBiomed : tu la..berguna juga duit seringgit tu kan...hee

    ReplyDelete
  22. Janji bayar, daripada lari :-P

    ReplyDelete
  23. Walaupun seringgit tapi masih duit kan? I pergi kedai tadi beli barang, akak tu pulak tak de duit pecah. Dia kasi I duit seringgit-seringgit berjumlah RM 32, geram betul I huhu!

    ReplyDelete
  24. @firioza : kalau lari tak bayar da lain kes pulak kan..baik bayar je walaupun guna suit seringgit..hee

    ReplyDelete
  25. @Azham Vsvc : tu la kan..tu pun orang pandang pelik bila bayar guna seringgit dalam jumlah yang banyak...

    Duit seringgit RM32? Tebal la wallet..hee

    ReplyDelete
  26. duit singgit banyak jasanya dik, merata-rata dia berjalan, dari tangan kanak-kanak, orang miskin, peminta sedekah,...sampai renyuk kekadang tu, ce tengok duit seratus.. cantik je.. sebab jarang sangat org nak sedekah guna duit seratus kan?

    ReplyDelete
  27. apedehal..seringgit pun duit gak..senang diorang nak pulang baki nanti..hehehe

    ReplyDelete
  28. satu benda ak tak suka dengan duit baru ni, melekat..

    ReplyDelete
  29. aku pernah bayar duit tol dengan duit 5 sen beberapa keping,,,

    ReplyDelete
  30. yg melihat tu mesti faham. Duit seringgit banyak2 tu mesti hasil duit raya. haha

    ReplyDelete
  31. hahahah bawak skli ngan tabung2 taw ezad

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di Ezad Skytech [dot] com...teruskan memberi sokongan dan tinggalkan komen di entri...kalau LIKE bolehlah klik G+ pada entri ni...

-EzadSkytech-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengomen Setia Mac 2018

Alexa Rank Ezadskytech.com